Na een spectaculaire wedstrijd verliest de U21 in Lommel.

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 29 november 2022

Na het eerste punt thuis werd de verre verplaatsing naar Lommel SK gemaakt. De thuisploeg in handen van de City Group greep de wedstrijd aan om een vijftal A-kernspelers wedstrijdritme te laten opdoen. Na een spectaculaire wedstrijd wint de thuisploeg met 5-3.

Deinze is de eerste ploeg die z’n neus aan het venster weet te steken via een individuele actie van Rune Vandenborre maar zijn voorzet wordt niet in doel verlengd.

In minuut 20 is de thuisploeg voor het eerst aan zet, hun eerste kans resulteert in het eerste doelpunt, de Hongaar Vancsa maakt er 1-0 van.

Enkele minuten later gaat Kabongo alleen op doelman Arfaoui af maar zijn actie wordt onderbroken door een lokale stroompanne, de lichten rond het veld vallen uit en zijn open doelkans valt in het water.

Na een onderbreking van drie minuten kunnen we hervatten en de bezoekers lijken uit een ander vaatje te tappen, tot tweemaal toe zijn ze dichtbij de gelijkmaker na een knappe rush van Veeckman op de rechterflank.

De ref fluit net op tijd af want nog voor de spelers van het veld stappen vallen de lichten opnieuw uit, ook na de pauze komen beide ploegen het veld op in de duisternis. De tweede helft wordt tien minuten later dan toch aangevat en dit resulteert in 10 dolle minuten, eerst verdubbelt Chadli de voorsprong van de thuisploeg met een knap afstandschot waarop onze Jonge tigers direct reageren. Thibaux Van De Gehuchte maakt na een knappe solo de aansluitingstreffer uit een schier onmogelijke hoek, 2-1.

De thuisploeg blijft echter aandringen en de Tsjech Kabongo laat z’n neus voor doelpunten zien. Hij scoort twee goals in enkele minuten waarbij Arfaoui tweemaal kansloos is, 4-1.

De wedstrijd lijkt gespeeld tot alweer Veeckman de rechterflank afgaat en de bal voortrekt voor Vandenborre die de voorzet in de bovenhoek trapt, 4-2.

Niet veel later maakt ook Chadli zijn tweede van de avond, de van Troyes gehuurde aanvaller weet een voorzet voorbij Arfaoui te duwen, 5-2.

De wedstrijd lijkt beslecht in het voordeel van de thuisploeg maar toch blijven de bezoekers weerwerk bieden. Enkele minuten voor affluiten wordt Vandenborre na een mooi opgebouwde aanval foutief afgestopt in het strafschopgebied. Hij gaat zelf achter de bal gaan staan en zet de strafschop om. Deinze mildert tot 5-3 wat ook de eindstand is.

In een behouden wedstrijd weet de thuisploeg op basis van individueel talent de drie punten thuis te houden, niet tegenstaande een goede wedstrijd van onze Jonge Tigers!