MA 01.01

00U00

EVENT INSCHRIJVEN FOOTDINNER

-

Footkido

Wat is Footkido?

Footkido is een initiatief van KMSK Deinze om voetbal en beweging op maat te brengen van de kleuter. Sinds seizoen 2010 hebben al een paar honderd kleuters bij Footkido hun eerste voetbal- en bewegingsstappen kunnen zetten.

We zien deze start ruimer dan voetbal omdat de algemene bewegingsvaardigheid ontzettend belangrijk is op deze jonge leeftijd. Een breedmotorosche basis is noodzakelijk om later sportspecifieke bewegingen sneller onder de knie te krijgen. Het is uiteraard ook nog bijzonder vroeg om al te weten welke sport later de voorkeur zal krijgen.

Dit wordt allemaal gebracht in de leefwereld van de kleuter zodat de plezierwaarde nog hoger ligt en ze vaardigheden onbewust onder de knie krijgen. In een bewegingsessie van een uur trekt de footkido’er dan ook op avontuur tussen de ridders, piraten of brandweermannen met oa. het nodige blus- of kannonenwerk (trappen) en bijvoorbeeld het beklimmen van de brandladder.  Elk spelletje van een sessie gaat op in het thema van die week.

Enerzijds zetten we hierbij in op balgewenning en een zekere beheersing over de bal (met oa ook vaardigheden zoals de bal meenemen, passen of trappen), waarbij we de spelertjes steeds moeilijkere uitdagingen aanbieden. De groeiende balbeheersing kan hij vervolgens toepassen in de 1 tegen 1 (en 2 tegen 2) duels die de spelertjes wekelijks in verschillende vormen aangeboden krijgen. Dat geeft hun de mogelijkheid om op hun eigen manier en tempo hun skills uit te proberen.

Anderzijds komen de 12 bewegingsvaardigheden van Multimove aan bod zoals gooien en springen maar eveneens glijden en heffen en dragen. Dit om de spelertjes een zo ruim mogelijk bewegingsaanbod te geven, ongeacht welke sport ze na het Footkido-seizoen zullen aanvatten.

Initieel wordt dit vooral georganiseerd in grotere spelen waar elk kind vaak individueel met een bal of ander materiaal bezig is. Bedoeling is dat elk kind, binnen zijn mogelijkheden, uitgedaagd wordt maar ook iedereen de nodige succesbeleving ervaart. Naarmate de sessies vorderen, gaan we meer naar opdrachten met een medespeler waarbij de spelers dan uitgedaagd worden om samen te werken en samen opdrachtjes te doen slagen.

Voor Wie?

 • Alle jongens en meisjes die op een speelse manier kennis willen maken met beweging en voetbal, geboren in 2016 en 2017;
 • Of spelertjes die naast hun gebruikelijke training bij hun sportclub graag aan een extra bewegingssessie deelnemen.

Waar?

Op de terreinen van KMSK Deinze - Stadionlaan 5, 9800 Deinze + indoor tijdens de wintermaanden.

Wanneer?

 • Op zondagochtend:
  • 09u00-10u00 (De witte tijgers - °2017)
  • 10u15-11u15 (De oranje tijgers - °2016)
 • 24 sessies op een seizoen:
  • 12 tijdens de maanden september – december;
  • 12 tijdens  de maanden januari – april.
 • 1e sessie op zondag 5 september 2020.

Inschrijvingen?

Heel eenvoudig via ons webformulier dat je bereikt met een klik op deze link.

Kostprijs?

 • Opleidingsvergoeding van € 160
 • Verplicht kledijpakket: T-shirt Legea (+- € 15.00 EUR).

Nog vragen?

Contacteer ons gerust op footkido@kmskdeinzejeugd.be

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jullie terug op het veld te staan!

Met vriendelijke groeten,

GOUDEN RELATIES

Garden Concept Versele Laga THB Domestic Services MKS Kinergetic