De beloften gaan tegen Virton met 0-2 de boot in

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 11 oktober 2022

Na het eerste punt in de vorige competitiewedstrijd tegen Beveren en een vlot gewonnen oefenwedstrijd tussendoor trokken onze beloften vol goede moed naar de wedstrijd tegen Excelsior Virton.

Na een stevige studieronde slagen onze jonge Tigers erin om de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Via Renzo Van Durme kwam SKD tweemaal de neus aan het venster steken maar zijn pogingen werden gekeerd door de bezoekende doelman.

Op het halfuur werd de wedstrijd opgeschrikt door een ongelukkige botsing tussen onze doelman Dries Arfaoui en de bezoekende spits. Dries kan de partij jammer genoeg niet verder zetten en wordt vervangen door Rron Hajdari. Vlak voor rust kwam Deinze nog dichtbij via Jamal Ali maar die kon net niet bij de voorzet, ruststand 0-0.

In de tweede helft kan Virton het evenwicht herstellen en lijken de bezoekers meer vooruit te willen voetballen. Waar SKD hun overwicht niet kon omzetten in doelpunten slaagt Virton hierin na 10 minuten in de tweede helft. Doelman Hajdari keert de eerste poging nog maar kan de bal onvoldoende wegwerken, in de rebound slaat Virton toe, 0-1.

Na deze tegentreffer lijken de jonge Tigers van slag, Virton trekt de wedstrijd naar zich toe en voetbalt meerdere kansen bijeen. SKD kan enkel weerwerk bieden met een kopbal van Sayfdine Mohamed op een indirecte vrije trap.

Een kwartier voor het eindsignaal valt de wedstrijd in z’n definitieve plooi, oranje-zwart wordt tijdens z’n slotoffensief koud gepakt met een snelle omschakeling, 0-2. SKD gaat nog op zoek naar de eerredder maar laat buiten een afstandsschot van Justas Pastukas geen kansen meer noteren. Uiteindelijk Komt Virton nog het dichtst bij een derde doelpunt na een indrukwekkende solo van Axel Vitris.