MA 01.01

00U00

EVENT INSCHRIJVEN FOOTDINNER

-

Wouter Artz wordt de nieuwe Academy Director van KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 04 mei 2022

Wouter Artz werd aangesteld als de nieuwe directeur van de KMSK Deinze Youth Academy. Hij zal instaan voor de algemene professionalisering en het coördineren van de sportieve strategie bij de jeugdacademie.

Wouter (14 maart 1985) werd geboren in Woerden, Nederland, en kreeg zijn jeugdopleiding eerst bij VEP en vanaf zijn 10 jaar bij Feyenoord. In 2005-2006 werd hij voor een seizoen verhuurd aan Excelsior Rotterdam. Daarna zette hij even de stap naar België en verdedigde drie seizoenen lang de kleuren van Cercle Brugge maar speelde dan toch terug één seizoen voor FC Volendam in de Nederlandse tweede klasse. Hij keerde in 2010 terug naar België en speelde nog enkele seizoenen bij FCV Dender (Tweede Klasse) en KVK Ieper (Vierde Klasse) vooraleer een punt achter zijn carrière als profvoetballer te zetten omwille van aanhoudende knieproblemen.

Na zijn spelerscarrière bleef Wouter echter wel actief in het voetbal. Hij werd voor 2 seizoenen hoofdscout bij KVK Westhoek (voorheen KVK Ieper) en was 1 seizoen coach bij de U16 van Cercle Brugge. Sindsdien was hij samen met ex-voetballer Jimmy De Wulf verantwoordelijk voor de beloften van Cercle Brugge.

Bij de Youth Academy van KMSK Deinze zal Wouter eerst een analyse maken van de huidige structuur en deze verder uitbouwen. Hij zal de jeugdcoaches ondersteunen en begeleiden alsook een specifieke voetbalmethode integreren in de jeugdploegen. Naast zijn functie als Academy Director zal hij ook de rol van transition coach vervullen en zal hij dicht bij de spelers blijven staan om hen van dichtbij op te volgen en te helpen ontwikkelen.

Wouter Artz (Academy Director): “Ik denk dat KMSK Deinze alles in zich heeft om met een goede lokale verankering en een goede basisinfrastructuur het maximale uit de jeugd te gaan halen en de Academy als een ‘brand'  op de kaart te gaan zetten. Het is dan ook mijn ambitie om zoveel mogelijk jeugdspelers door te laten breken in het eerste elftal. Kernwaarden zoals doorzettingsvermogen, respect en positiviteit zijn hierin heel belangrijk. Bovendien krijg ik zelf de kans om met experts en ambitieuze mensen te mogen werken. Ik kijk er dus enorm naar uit om vanaf juli fulltime aan de slag te gaan.”

Adrián Espárraga (Sporting Director): “Het is een van onze belangrijkste doelen om de jeugdacademie te verbeteren. Wouter is iemand met veel ervaring en kennis van het Belgisch voetbal, en zal dus een grote meerwaarde bieden op het gebied van spelersontwikkeling en trainingsmethodologie. Hij zal zich daarnaast ook actief bezighouden met de U18- en U21-teams om de stap naar het eerste elftal korter te maken zodat spelers van de jeugdacademie sneller kunnen integreren in de A-kern.”

Wouter zal vanaf 1 juli 2022 fulltime op de club werken.

Welkom, Wouter!

GOUDEN RELATIES

Garden Concept Versele Laga THB Domestic Services MKS Kinergetic