ACAFP, KMSK Deinze en Futurosport slaan de handen in elkaar voor een betere toekomst voor onze jeugdacademie

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 10 november 2022

De jeugdopleiding en de opvolging van het traject van een jeugdspeler wordt steeds belangrijker. Criteria voor elitelicenties en labels worden voortdurend strenger op gebied van infrastructuur en begeleiding van zowel jeugd- als A-ploegen. KMSK Deinze wil daarom het nodige doen om zijn jeugdacademie te professionaliseren en doet daarvoor beroep op de infrastructuren en de jarenlange ervaring van het opleidingscentrum Futurosport in Moeskroen.

Met deze samenwerking willen ACA Football Partners, KMSK Deinze en Futurosport talentvolle jongeren, jongens en meisjes, zowel nationaal als internationaal, klaarstomen voor hun toekomst. De club zal de nadruk leggen op een sterke jeugdopleiding, met een gediplomeerde trainersstaf, dat in de best mogelijke omstandigheden kan functioneren. Hierin zal het professioneel sportcomplex Futurosport, in samenwerking met gerenommeerde trainers, een essentiële rol spelen. Naast de huidige jeugdacademie in Deinze, wordt er dus in de regio nog een tweede professionele jeugdopleiding aangeboden onder de entiteit van KMSK Deinze.

 

Sportcomplex Futurosport

Het sportcomplex Futurosport, opgericht in 1998, is erkend als één van de beste jeugdopleidingen in België. Niet minder dan 52 jeugdproducten tekenden er tussen 2000 en 2021 een professioneel contract. Onder andere Maxime Lestienne, Jonathan Blondel, Daan Vanghijseghem en Guillaume Francois maken hier deel van uit.

 

Het domein is 23 hectare groot en bestaat uit 12 voetbalvelden, een semi-synthetische veld, twee volledig synthetische velden, een indoor hal met synthetisch veld, recuperatieruimtes, een volledig gerenoveerde fitness, een atletiekpiste, … Alle nodige infrastructuur om een kwalitatieve en gerenommeerde jeugdacademie te vormen. Futurosport heeft op dit moment een samenwerking met sportscholen en internaten in en rondom Moeskroen. Kinderen vanaf het lager onderwijs kunnen er met een aangepaste uurregeling 4 maal per week trainen. Deze leerlingen worden dan dagelijks van en naar Futurosport gebracht.

 

Nieuwe sportschool en internaat in 2026

Naast de professionele infrastructuur die nu al ter beschikking wordt gesteld, kreeg het stadsbestuur van Moeskroen alle nodige subsidies voor het bouwen van een nieuwe sportschool op het domein van Futurosport. Ook een gloednieuw, modern internaat is in volle constructie. Met deze projecten zal onze jeugdacademie zowel onderwijs als voetbal combineren op eenzelfde plaats, met als doel één multiculturele microcosmos te vormen. De opbouw van het internaat is al in finale fase en de werken voor de sportschool starten zeer binnenkort. Het eindresultaat zou er moeten staan voor juni 2026.

 

KMSK Deinze geeft zodoende de Stad Moeskroen, de sportschool en het internaat terug de kans om elite-voetbal aan te bieden aan de jeugd. ACAFP en KMSK Deinze zijn zeer tevreden met deze nieuwe, ambitieuze samenwerking en zijn ervan overtuigd dat dit een grote stap is naar de professionalisering van zowel de jeugdacademie als de club van KMSK Deinze.

GOUDEN RELATIES

Garden Concept Versele Laga MHC Domestic Services MKS LUC DEKIMPE