Deinze U21 verliest met 3-0 van Lierse Kempenzonen

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 18 oktober 2022

De jonge Tigers maakten de verplaatsing naar Lierse Kempenzonen, bij winst kon Deinze de rode lantaarn doorgeven aan de Lierenaren. Lierse kon dan weer met een overwinning een sprong in het klassement maken. Bij Deinze nam de 15-jarige Simon Vervacke de plek over van Dries Arfaoui, die vorige week geblesseerd uitviel, onder de lat.

Deinze begon met een andere tactische aanpak dan de vorige wedstrijden en was in de beginfase duidelijk op zoek. De thuisploeg profiteerde hiervan door in de 8 minuut een corner af te dwingen, deze werd knap naar de tweede paal getrapt en vandaar staalhard binnen gekopt. Ondanks de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg zagen de aanwezige supporters een evenwichtige partij, tot Thibaux Van De Gehuchte een overtreding maakte net buiten de 16. De vrije trap werd knap in de winkelhaak getrapt, doelman Vervacke had geen kans.

Na een gelijkopgaande eerste helft gaan we toch rusten met een 2-0 voorsprong door twee stilstaande fases.

Deinze komt scherp uit de kleedkamer en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit resulteert in een aantal gevaarlijke standjes voor het Lierse-doel maar in echte kansen resulteert dit niet echt. Lierse herstelt het evenwicht en kan doelman Vervacke zelfs een aantal keer bedreigen, echter wordt hij nooit echt in de problemen gebracht.

De jonge tigers komen dicht bij de aansluitingstreffer via Yannis Van Rumst, hij schildert een vrije trap net naast doel.

In de slotfase onderstaat er meer ruimte voor de thuisploeg, hierdoor kan Lierse de score nog verder uitdiepen na een mooie individuele actie. 3-0, wat ook de eindstand is.