Week tegen pesten - Stip it!

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 01 maart 2022

Je kan ze niet ontlopen deze week, de vier stippen op de vele handen. Inmiddels uitgegroeid tot het symbool voor De Week tegen Pesten. Binnen onze jeugdwerking grepen we dit prachtig initiatief van Ketnet aan om het niet enkel via onze sociale media in de kijker te plaatsen maar er ook daadwerkelijk handvaten voor uit te reiken. Initiatiefnemer hierin is Johannes Coulembier, de mental coach binnen onze Jeugdacademie.

Dag Johannes, je bent al jaren aan de slag binnen onze jeugdwerking maar kun je jezelf nog eens voorstellen?

"Ik studeerde arbeids- & organisatiepsychologie en werk nu als HR consultant bij Hudson. Binnen de club ben ik al zes jaar aanwezig, voorheen als teamopleider en nu  als mental coach.

Als mental coach binnen de Jeugdacademie wil ik proberen het sociale en mentale aspect van het voetbal een plaats te geven. Dit door sociale gesprekken, een klankbord te zijn voor spelers die het wat moeilijker hebben, maar ook trainers begeleiden met hun feedbackgesprekken."

 

In het kader van de week tegen pesten zette je wat op touw. Wat precies?

"We gingen van start met een workshop voor en met alle trainers. Tijdens deze workshop kreeg elke trainer een andere trainer aangeduid. Iedereen noteerde dan een drietal kenmerken van de ander en één kenmerk van zichzelf op afzonderlijke post-its."


"Deze toegewezen eigenschappen werden dan in de groep besproken en alle post-its werden uiteindelijk samengebracht."

 

Wat met de jeugdspelers zelf, worden zij erin betrokken?

"Uiteraard! Na deze sessie met de trainers was het aan hen om deze oefening te herhalen met hun team. Verschillende categorieën hebben deze workshop inmiddels met hun teamopleider gevolgd."

 


Wat komt uit die workshop uiteindelijk naar voor?

"De conclusie die eruit volgt is dat we wanneer we al die verschillende eigenschappen samen zien liggen we beseffen dat er veel meer verschillen en karakters binnen een groep zijn dan we denken. Daar kunnen we positief gebruik van maken want uiteindelijk vullen de verschillende eigenschappen elkaar aan en maken de ze groep sterker."

 

Bedankt Johannes voor dit mooie initiatief!

"Met veel plezier!"

 

Wie binnen de club denkt beroep te kunnen doen op Johannes kan zijn gegevens steeds terugvinden op onze website. We plaatsen ze graag hieronder ook nog eens.

GOUDEN RELATIES

Garden Concept Versele Laga MHC Domestic Services MKS LUC DEKIMPE JAKO