De 25ste jubileumeditie van het Versele-Laga Paastornooi

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 06 februari 2022

KMSK Deinze en Versele-Laga (internationale fabrikant van voedings- en verzorgingsproducten voor huisdieren en prestatiedieren) zijn verheugd en trots terug het kwalitatief hoogstaand Paastornooi te kunnen aankondigen. Bovendien wordt het een jubileumuitgave want het Paastornooi dat wordt gespeeld op zaterdag 16 en maandag 18 april vindt voor de 25ste keer plaats en voor de vierde keer is er de samenwerking met hoofdsponsor Versele-Laga die zijn naam aan het tornooi bindt. De Stad ziet het tornooi op de spiksplinternieuwe kunstgrasvelden graag gebeuren. Ook de ACA Football Partners schatten het belang van deze organisatie met nationale en internationale uitstraling hoog in. Een deel van de opbrengst van het Versele-Laga Paastornooi gaat ook elk jaar naar een goed doel.

«Twee jaar op rij kon het tornooi niet doorgaan wegens de pandemie, maar nu hebben we iets om naar uit te kijken. We kunnen uitpakken met een mooie affiche. Ik ben de organiserende werkgroep van acht jeugdtrainers erg dankbaar voor hun onverdroten en vrijwillige inzet», weet Frederik Platteeuw, directeur van de Jeugdacademie.

«Als internationaal familiebedrijf in Deinze proberen we zo goed als mogelijk samen te werken met lokale gemeenschap en lokale initiatieven te steunen om ons steentje bij te dragen. Dit doen we door onder andere het sponsoren van verschillende sportclubs waaronder Jeugdacademie KMSK Deinze en het jaarlijkse Versele-Laga Paastornooi», vult Sarah Lanckman, Brand Manager Versele- Laga aan. “Ook deze editie gaat er €1 per verkocht inkomticket van het Versele-Laga Paastornooi traditiegetrouw naar een goed doel en dit jaar zijn dit de Cliniclowns. Op deze manier voetbalt de jeugd in het Paasweekend voor een glimlach van een kleine kankerpatiënt.”

Verspreid over twee afzonderlijke tornooidagen krijgen ploegen van gewestelijk tot nationaal niveau - U7 t.e.m. U12 – de kans om het beste van zichzelf te tonen op de spiksplinternieuwe kunstgrasvelden. We kregen ook verrassend goed nieuws vanuit Denemarken die hun deelname bevestigden van Brøndby IF.

«De ACA Football Partners – waarmee we recent tot een overnameakkoord kwamen – hechten ook heel veel belang aan een goede jeugdwerking. De realisatie van een dergelijk Paastornooi met nationale uitstraling zien zij en ik samen met mijn vrouw Kathleen graag gebeuren», vertelt voorzitter Denijs Van De Weghe.

Er is de verzekerde deelname van o.a. clubs als Club Brugge, Anderlecht, FC Antwerp, KAA Gent, K. Beerschot V.A., STVV, maar ook KVC Westerlo, Eendracht Aalst en zelfs uit eigen stad Petegem. Het belooft een topweekend te worden.

Op zaterdag 16 april is er het nationaal tornooi – voor teams met een interprovinciale of elite jeugdwerking - gevolgd door het regionaal tornooi – voor clubs met een gewestelijke of provinciale jeugdwerking - op maandag 18 april waar clubs als o.a. Zeveren, Vinkt en Petegem ook kunnen aan deelnemen. «We streven ernaar om zoveel mogelijk clubs uit de regio Deinze hierbij te betrekken al willen we ook andere clubs de mogelijkheid bieden aan ons evenement deel te nemen», verduidelijkt Frederik. «Het tornooi wordt op 5 verschillende velden gespeeld, waarvan 3 kunstgrasvelden en 2 grasvelden.

We zijn als Stad ook fier op de realisatie van de kunstgrasvelden en zo hiermee ook dit tornooi toch tot een hoger niveau te kunnen tillen», aldus nog schepen van Sport Sofie D’hondt.

«Bij Versele-Laga willen we de band tussen mens en dier voeden met de beste voeding- en verzorgingsproducten voor een gezond en gelukkig dier. Én door een gezonde levensstijl te promoten waarbij bewegen essentieel is. Een boodschap die we het hele jaar door overbrengen naar onze medewerkers en met een event zoals het Versele-Laga Paastornooi ook naar de jeugd en vele voetballiefhebbers», besluit Sarah Lanckman, Brand Manager van Versele-Laga. 

GOUDEN RELATIES

Garden Concept Versele Laga MHC Domestic Services MKS LUC DEKIMPE JAKO