Jeugdspelers KMSK Deinze slachtoffer van nieuwe klacht

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 26 april 2021

Vrijdag 23 april was het D-Day en dus de laatste werkdag vooraleer het openbaar onderzoek officieel afloopt op 25 april, betreffende de heropstart van de werken aan de kunstgrasvelden voor KMSK Deinze op het domein de Brielmeersen. Ten vroegste maandag zouden de administratieve handelingen verder gezet worden om de vergunning correct uitvoerbaar te verklaren en de planning met de aannemer opnieuw te hervatten.

Maar Deinze Koopcenter – nota bene met aandeelhouders die niet eens in Deinze wonen - diende vrijdag een nieuwe klacht in. «Het is godgeklaagd», zucht jeugddirecteur Frederik Platteeuw. «Waarom doet iemand zoiets. Men maakt er echt een spelletje van, maar plezant is anders. Hoe moeten wij het blijven uitleggen aan onze 300 jeugdspelers, trainers, ouders, supporters, de andere voetballertjes die stages lopen bij Savafoot en niet te vergeten ook de voetbalopleiding aan de Erasmusschool die helemaal in de lift zit.», zegt Frederik.

«Wij hebben ons correct aan alle regels gehouden en gedaan wat we moesten doen. Uiteindelijk vormen we de gewone velden om tot kunstgrasvelden, meer niet. Toch brengt dit de hele werking van de club in miserie. De klacht zal onvermijdelijk een impact hebben op de werkzaamheden en vertraging met zich meebrengen. We bekijken met het stadsbestuur de te nemen stappen met betrekking tot de planning van trainingen en eventuele wedstrijden. Stad Deinze zal meedenken en ondersteunen om de impact van deze klacht op onze werking te beperken», verduidelijkt schepen van Sport Sofie D’hondt.

«Het is opnieuw een financiële aderlating voor ons want als we moeten uitwijken naar andere terreinen hebben we ook geen inkomsten van onze kantine», weet ook voorzitter Denijs Van De Weghe. «Onbegrijpelijk hoe iemand vanuit het buitenland zomaar mensen en organisaties kan koeioneren. Het wordt dringend tijd dat de politiek de wetgeving hieromtrent wijzigt. Zo geraak je in ons land nooit vooruit. Ook voor ons stadiondossier maken we hetzelfde mee. Maar ook andere projecten in Deinze zijn er slachtoffer van», aldus Denijs.

«Toch blijven we geloven dat het snel goedkomt. We hebben een mooie sportieve structuur uitgetekend en dat zal de jeugd komend seizoen ten goede komen. We komen met onze jeugd uit in de elite en daarom is het noodzakelijk om over voldoende goede velden te beschikken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we tot een oplossing komen en dat de 4 kunstgrasvelden er zeker komen, al zullen we nog even geduld moeten hebben», besluit Frederik.

GOUDEN RELATIES

Garden Concept Versele Laga THB Domestic Services MKS Kinergetic